1. Home
  2. notícies
  3. “El ventre del mar” d...

“El ventre del mar” d’Agustí Villaronga, premi Bisnaga d’Or del festival de Màlaga

La pel·lícula del director mallorquí, post produïda a Antaviana, arrasa al festival i es fa amb sis guardons

El Ventre del Mar Agustí Villaronga

Tanquem la vint-i-quatrena edició del festival Màlaga, que s’ha celebrat del 3 al 13 de juny, amb l’èxit de “El ventre del mar” d’Agustí Villaronga , un film que retrata el viatge a la deriva d’una bassa de fusta amb 147 persones a bord. Es tracta d’una adaptació cinematogràfica en blanc i negre i de molta bellesa visual d’un capítol de la novel·la “Océano mar” d’Alessandro Baricco.

Des d’Antaviana hem tingut el plaer de treballar en tota la postproducció del film: Correcció de Color, Disseny de So i Mescles, Edició, Laboratori Digital, Title Sequence & Motion. El muntatge ha anat a càrrec de Bernat Aragonès. Per Aragonès, un dels reptes que plantejava “El ventre del mar” va ser integrar els diferents plans narratius de la història. És per això que es van utilitzar materials d’orígens molt diversos: rodatge a 6K, imatges d’arxiu, gravacions submarines, fotografia infraroja i ultraviolada, seqüències d’efectes visuals, color, blanc i negre. “El ventre del mar s’endinsa amb una gran bellesa i llibertat a explorar nivells narratius, formats i textures que, lentament, es van sedimentant en una narració coherent implacable”, explica el muntador.

A banda de fer-se amb la Bisnaga d’Or, “El ventre del mar” també ha estat reconegut amb els premis a millor direcció, guió, fotografia per a Josep Maria Civit, música i a millor actor per a Roger Casamajor, sumant 6 guardons amb la primera pel·lícula que Villaronga presenta al certamen.

El film, rodat l’agost del 2020 en una fàbrica abandonada de Felanitx (Mallorca), va començar a estendre èxits amb el premi de la crítica en la seva estrena internacional al Festival de Moscou. Es tracta d’una coproducció de Testamento PCT, La Perifèrica Producciones, Filmin, Turkana Films, Link-up Barcelona i Bastera Films.