1. Home
  2. Serveis
  3. VFX & CGI

VFX & CGI

Els Efectes Visuals (VFX) ens obren la porta de la imaginació. Amb ells donem vida a personatges increïbles, ens transportem a ciutats perdudes en el temps, assistim a tempestes heroiques, viatgem per l’espai…

Però si els efectes visuals han passat a formar part integrant del llenguatge audiovisual és perquè també els fem servir de manera invisible en moltíssimes altres situacions: un cel gris i amb pol·lució esdevé el d’un dia de primavera amb una tempesta en la distància, una figuració ben abillada però escassa de sobte omple de vida i color els transitats carrers d’una ciutat, una porta, finestra, o balcó rodats en un plató tot d’una s’obren a una plaça vibrant de llum i gent.

Sempre diem que tot és possible amb els efectes visuals, però només si planifiquem de manera adequada i treballem amb el millor equip aconseguirem realitzar aquesta visió original.

VFX & CGI

pre-production & concept art

Més que pensar en els efectes visuals, es tracta de pensar des dels efectes visuals en les fases inicials del projecte. D’aquesta manera, sense la pressió del rodatge i de la data d’entrega, la preproducció esdevé una de les etapes més creatives de tot el procés dels efectes visuals. És el moment de crear esbossos i concept art, de visitar localitzacions i d’integrar el coneixement dels departaments d’art i fotografia amb el dels efectes visuals, de modelar elements en 3D o construir maquetes, d’elaborar storyboards previsualtizacions tècniques, animatics i que constitueixin la guia estètica i metodològica de tot el treball posterior. I si pensem en producció virtual, doncs encara més, ja que la preproducció del rodatge és la fase de creació dels assets 3D. A Antaviana vfx & postproduction sabem que el treball de preproducció és essencial per la bona fi dels efectes visuals i aportem tot el coneixement i experiència d’un equip consolidat en projectes de gran complexitat artística i tècnica.

on set supervision

Una bona preparació permet assistir al rodatge amb unes capacitats de reacció i d’adaptació positives tant als canvis resultants de la inspiració creativa, com als  imprevistos que ens aguarden sempre darrere la cantonada.  En el rodatge determinarem la feina dels propers mesos i sabem que convé aprofitar al màxim les circumstàncies que s’hi donen. Per aquest motiu acudim al set amb totes les eines que siguin necessàries, ja siguin sistemes de previsualització, tècniques de producció virtual, fotogrametria, lidar i, sobretot, la confiança que dóna l’experiència i el fet d’haver resolt amb èxit moltes situacions similars.

VFX & CGI
VFX & CGI

VFX supervision

El talent, l’experiència, el coneixement i la capacitat d’obtenir el millor rendiment d’equips multidisciplinaris són les característiques que fan efectiva una bona supervisió de projectes d’efectes visuals. A Antaviana hem creat un equip molt cohesionat i experimentat que integra especialitats molt diferents: des de les més artístiques, com el matte painting i la composició, fins a les més exigents tècnicament com la generació d’elements 3D en totes les seves vessants (modelat, texturitzat i iluminació, animació), o les simulacions d’entorns físics a partir de sistemes procedurals. Un pipeline robust dimensionat pel treball a 4K, basat en arquitectura de color ACES i softwares com Nuke, Maya, Houdini i Mistika i una granja de render pròpia, ens dóna la flexibilitat necessària per afrontar els majors reptes creatius i tècnics.

VFX & CGI

Scan Services

La línia divisòria entre allò real i el seu clon digital cada cop és més transitable. El llarg dels anys hem creat una gran quantitat d’efectes visuals amb dobles digitals, espais escanejats i objectes en 3D. Per aquest motiu, posem a disposició l’experiència i la metodologia desenvolupada per a realitzar serveis d’escaneig de persones, espais i objectes. Ja sigui en la localització o en estudi, utilitzem les tècniques de fotogrametria o lidar per obtenir un asset virtual adequat a les funcions més variades, ja sigui en un efecte visual cinematogràfic, un videojoc o una experiència de realitat virtual.

  • NUKE
  • MAYA
  • MARI
  • MATTE PAINTING
  • RENDER FARM
  • ASSISTÈNCIA A RODATGES