1. Home
  2. notícies
  3. La vampira de Barcelona, ...

La vampira de Barcelona, l’èxit dels XIII Premis Gaudí

El film de Lluís Danés “La vampira de Barcelona” tanca la gala amb 4 guardons als XIII Premis Gaudí. Entre ells, a Millors Efectes Visuals per Anna Aragonès, d’Antaviana.

la-vampira-de-barcelona_XIII_Premis_Gaudi

El passat diumenge 21 de març es va celebrar l’entrega dels XIII Premis Gaudí. “La vampira de Barcelona” el film dirigit per Lluís Danés va rebre 4 guardons. Entre ells, a Millors Efectes Visuals per Anna Aragonès, de l’equip d’Antaviana, “una feina complexa però molt agraïda que hem hagut de fer en un confinament estricte”, assegura Aragonès.  

La vampira de Barcelona” és un film amb un univers visual i ric, creat gràcies al treball de diverses tècniques, que ha estat pensat des dels efectes visuals en les fases inicials del projecte. La proposta estètica i artística de Danés tenia, des d’un principi, molt clars els referents. I gràcies a que es va establir un diàleg creatiu molt fructífer, es va poder crear aquest univers tan particular de “La vampira de Barcelona” a partir del millor de dos mons: l’analògic i el digital. “Volíem que la pel·lícula tingués una qualitat molt artesanal i gràcies a la minuciosa elaboració de les maquetes de paper realitzades per Carles Berga vam crear alguns dels entorns de la pel·lícula” explica Bernat Aragonès, qui també va formar part de l’equip de treball del film. 

La feina d’equip i els reptes de la pandèmia 

Postproduir “La vampira de Barcelona” en plena pandèmia ha estat tot un repte que ha estat assumit amb força i professionalitat per l’Anna Aragonès, el Bernat Aragonès i el Felix Bueno. Els tres van idear la part artística i la van haver de transmetre a cinc artistes compositors, confinats a casa i treballant en remot per tal de fer, en el temps requerit, un total de 143 planos d’efectes digitals. 

Cristina Garmón i Sandra Filippelli, coordinadores de postproducció d’Antaviana, junt amb Marc Dominici, van buscar la fórmula perquè tothom pogués treballar en els diferents processos del film i des de casa, alhora que complir amb els terminis establerts. Per evitar trobades a la sala de correcció, es van fer sessions de color remotes i interactives amb el Director de Fotografia Josep M. Civit a casa seva, tot sense pèrdua de potència, qualitat i seguretat. Per a la postproducció de so també es va establir un mecanisme de monitorització remota del treball del tècnic mesclador Carlos Jiménez en sala d’àudio d’Antaviana.

Així “La vampira de Barcelona” ha estat un èxit que ens ha demostrat, en paraules de Dominici “que tenint flexibilitat i capacitat d’adaptació a les noves circumstàncies es pot dur a terme amb èxit una postproducció complexa”.