1. Home
  2. notícies
  3. Antaviana VFX & Post...

Antaviana VFX & Postproduction: Innovació i compromís amb el DocsBarcelona 2024

Aquest any, Antaviana VFX & Postproduction ha reafirmat el seu compromís amb el cinema documental participant activament en el DocsBarcelona 2024.

Antaviana VFX amb el DocsBarcelona 2024

Bernat Aragonès, Muntador i Director de Postproducció d’Antaviana VFX, ha participat en la taula rodona “AI: Nobody Cares About The Truth”. En aquest debat s’ha parlat de la influència de la intel·ligència artificial en l’audiovisual juntament amb experts i expertes com Anna Giralt Gris, Frederic Guerreo-Solé, Piotr Winiewicz i Pere Pérez. Han analitzat la IA des de dos vessants diferents, la creativa, posant especial èmfasi en el fet que la IA és una eina de suport a la creativitat, així com l’automatització de processos, facilitant moltes tasques, especialment en postproducció.

A més, Juan Gabriel García, muntador d’Antaviana, ha compartit la seva experiència en una conversa amb Estephan Wagner, reconegut muntador i director xilè/danès. Durant aquesta sessió, han debatut sobre la importància d’involucrar-se en el muntatge des de l’inici del procés creatiu i la rellevància del treball en equip durant la postproducció. Juan Gabriel ha subratllat la sort de treballar en una casa de postproducció com Antaviana, on els seus companys actuen com una xarxa de seguretat professional. També han abordat l’ús de la música i altres recursos narratius en els documentals, destacant com aquests elements, tot i ser intrusius, són acceptats i apreciats pel públic.

El nostre suport al DocsBarcelona s’ha manifestat un any més amb el patrocini de premis clau.  El premi Jurat de la secció competitiva Docs&Pearls, que ha estat atorgat a Hágase tu Voluntad d’Adrián Silvestre, i el premi Best Pitch al Public Pitch del DocsBarcelona que ha estat per a Untamed Light de Luis Sampieri. 

Aquesta edició del DocsBarcelona també ha destacat per la projecció de diversos documentals postproduïts per Antaviana. Diari de la Meva Sextorsió, dirigit per Patricia Franquesa que narra la lluita d’una jove productora contra la sextorsió després del robatori del seu portàtil. Un documental que va ser guanyador del Public Pitch d’Antaviana a l’edició del 2021 del DocsBarcelona.

Un altre documental destacat ha estat Science Fiction, dirigit per Francisco Forbes i Ferran Romeu que segueix la vida de Laurence Burton i el seu somni de construir una aeronau impulsada per energies renovables. Aquest documental també va ser Premiat amb el Public Pitch d’Antaviana a l’edició del 2020 del DocsBarcelona. 

També s’ha projectat La Fugida, una producció que explora els abusos comesos per jesuïtes en escoles de Barcelona i el trasllat dels abusadors a Bolívia. Una coproducció de 3Cat amb Premsa Ibèrica i Ottokar, basada en la investigació de 8 anys del periodista d’ “El Periódico” Guillem Sánchez sobre els abusos als col·legis religiosos.

Respira, Mama de Meri Collazos Solà, produïda per Alba Sotorra i que aborda la lluita d’una mare per un aire net per a la seva filla amb una malaltia genètica, és un altre documental que hem postproduït a Antaviana i que s’ha projectat el 9 de maig als Cines Renoir.

La nostra col·laboració amb el DocsBarcelona és una mostra del nostre compromís amb el suport a nous talents i la promoció de narratives innovadores. Estem orgullosos/ses de formar part d’aquest viatge i continuar impulsant el cinema documental.